Az ügyészség leporolta a terézvárosi ingatlanmutyi aktáit

POLITIKA
2018 január 17., 06:05
comments 83
Az Andrássy út 47. szám alatti ház, ami miatt az eljárás indult, a mai napig lakatlan, hosszú évek óta felállványozva áll.
photo_camera Az Andrássy út 47. szám alatti ház, ami miatt az eljárás indult, a mai napig lakatlan, hosszú évek óta felállványozva áll.

Az eljárások folytatását rendelte el a Fővárosi Főügyészség több terézvárosi palota áron aluli privatizációjának hosszú évek óta húzódó ügyében. Az Andrássy út 21., 23., 35 és 45. szám alatti paloták, illetve az Anker köz 1-3., a Liszt Ferenc tér 7. és az Oktogon 4. szám alatti műemlék ingatlanok ügyében egyszer már elrendelt, évekkel ezelőtt megszüntetett, később részben újraindított, de nem haladó nyomozás folytatását most egy ezekkel részben összefüggő, két másik értékes ingatlan ügyében zajló másodfokú bírósági eljárásban felbukkant adatokra hivatkozva rendelték el.

A perben érintett másik ingatlan, az Andrássy út 3. szerencsésebb sorsú.
photo_camera A perben érintett másik ingatlan, az Andrássy út 3. szerencsésebb sorsú.

A Fővárosi Ítélőtábla ugyanis idén februárban tárgyalja majd azt az ingatlanügyet, amiben legalább már elsőfokú ítélet született. Azok szerint a kerület volt szocialista alpolgármestere, a parkolóbizniszből és mattfeketére fújt Rolls Royce-áról is ismert Fürst György és társai különösen nagy, 351 millió forint vagyoni kárt okozva áron alul privatizálták 2004-ben az Andrássy út 3. és 47. szám alatti palotákat. Ezért első fokon meglepően enyhe ítéleteket kaptak, Fürstöt például két év felfüggesztett börtönre és 70 millió forint pénzbüntetésre ítélték. A vádlottaknak összesen 131 millió forint kártérítést kellene fizetniük az ítélet szerint. (Via MNO)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.