Csak oroszul és angolul van meg a paksi bővítés megvalósításáról szóló megállapodás

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

A magyar kormány teljes egészében átengedte a paksi bővítési szerződés értelmezésének monopóliumát az orosz félnek, írja a Népszava az alapján, hogy a Fővárosi Törvényszéken folyó adatkérési per során kiderült:a Paks 2 szerződéshez kapcsolódó megvalósítási megállapodásokból csak angol és orosz nyelvű verzió van.

Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter tavaly még azt állította, hogy a bővítés lesz az ország legátláthatóbb beruházása. A bővítésért felelős tárca nélküli miniszter, Süli János még azt is megígérte, hogy a megvalósítási megállapodást nyilvánosságra hozzák.

De nem hozták, az adatok nyilvánosságra hozataláért pert kellett indítani. Ez már önmagában is cáfolja, hogy ez lenne az ország legátláthatóbb beruházása, ami hivatalos magyar fordítás hiányában most még átláthatatlanabbá vált.

Abból, hogy magyarul nincs meg a megállapodás szövege, még lehetnek bajok. Az ilyen megállapodásoknál akár egy szó pontos jelentésén is milliárdok múlhatnak, írja a Népszava.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.