Egy Los Angeles-i seriff azzal dicsekedett, hogy drogszállítmányokat véd, majd eladott egy kiló füvet az FBI-nak

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kenneth Collinst, Los Angeles megye seriff-helyettesét és két társát kedd reggel letartóztatta az FBI, és azzal vádolják, hogy egy széleskörű drogterjesztő hálozatot működtetett. A rendőrt hónapok óta tartó nyomozás után kapcsolta le az FBI, ennek a része volt az, hogy egy fedett ügynök magát drogkereskedőnek kiadva üzletet kötött vele.

A vád szerint az 50 éves seriff-helyettes kihasználta a rendőri pozícióját, és nagyértékű drogszállítmányokat biztosított.

Sőt, a fedett ügynöknek azzal is eldicsekedett, hogy

  • más rendőröket is be tud szervezni hasonló akciókra.
  • egy autójavítónak álcázott marihuána-kertészet is a védelme alatt áll,
  • végül, hogy bizonyítsa, komolyan beszél, eladott egy kiló füvet az ügynöknek.

A seriff-helyettes nem kapott óvadék-ajánlatot, így nem védekezhet szabadlábon. (Los Angeles Times)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.