Egy nagyon ráérő pöcs kivágta az összes nőt az Utolsó jedikből

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Valakinek túl sok ideje volt. Egy egyelőre ismeretlen, gyaníthatóan hímnemű és férfitudatú felhasználó rászabadította a világra az Utolsó jedik hímsoviniszta verzióját, egy olyan változatot, amiből kivágta az összes női szereplőt. Mivel ennek a résznek a főszereplője momentán egy nő - ami a Star Wars esetén nem igazán megrázó fejlemény, tekintve, hogy már az előzményfilmekben is fontos szerepet játszottak a nők -, a vágás után mindössze 46 perc maradt az amúgy 152 perces alkotásból.

Az újravágott verzió alkotója azt maga is kénytelen volt elismerni, hogy így semmi értelme nem maradt a filmnek. Mint írta, sok jelenet sorrendjét meg kellett változtatnia, hogy "a rövidített verzió legalább valamennyire koherens maradjon". Azt is elismerte, hogy a hímsoviniszta verzió történetében hatalmas lyukak tátongnak, sok benne a logikai bukfenc "és nem annyira gördülékeny".

A film rendezője, Rian Johnson ezt reagálta a Twitteren:

Gondolom ezt nem kell lefordítanom.

Kieran Shiach elmés meglátása szerint amúgy a nők eltávolítása után a filmben az Első Rendnek kéne győznie, mert hát a filmben bizony a nők győzik le a gonoszt. (Via Huffpo)