Kellemes havasesőzést és téli vihart a déli országrésznek!

időjárás
2018 január 17., 04:08
Téli vihar vonult át Magyarország déli részén 2018. január 17-ére virradó éjjel.
photo_camera Téli vihar vonult át Magyarország déli részén 2018. január 17-ére virradó éjjel. Fotó: OMSZ

Hová lett a tél, gondoltam magamban a hóolvadéktól tocsogó utcán bandukolva a fagypont feletti hőmérsékletben. Az élmény csalóka, Budapesten ugyan már véget is ért a két napig tartó tél, de az Északi-Középhegység magasabban fekvő vidékein azért még fagy.

Nem úgy az ország déli részén, ahol igen kellemetlen jelenség, téli vihar tombol, így az ilyesmire fogékonyaknak alkalmuk lehetett volna az éjjel téli zivatart is megfigyelniük.

A többieknek csak most kezdődik a java. Délelőtt az évszakhoz képest enyhének tűnő 3-5 fokban minden közlekedő kedvenc csapadéka, ónos eső eshet, úgyhogy mindenkit megkérnék, hogy fokozottan ügyeljen a végtagjaira. Délután az ország nyugati-északnyugati részén akár még a nap is kisüthet, de hogy ne legyen minden tökéletes, ezt csak a hirtelen feltámadó, viszonylag erős szélnek köszönhetjük majd. A változékony nappali időjárást viszonylag enyhe lehűlés követi majd éjjel, bár ez pont elég lesz hozzá, hogy Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben havazzon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.