Nem mehetnek a nekik épített tanuszodába a gyerekek, mert zavarnák a fideszes elit kikapcsolódását

POLITIKA
2018 január 17., 11:19
comments 418

A Tanú című filmben van egy jelenet, amiben a kommunista főpolitikus, Bástya elvtárs egyedül van az egész uszodában, senkit sem engednek be, amíg ő nem végez az úszással. A gátőrből uszodaigazgatóvá kinevezett Pelikán József nem tudja, hogy Bástya fontos ember, ezért először a jegyet kéri számon rajta, aztán ráengedi a gyerekeket, amitől Bástya elvtárs kis híján szívrohamot kap.

link Forrás

Ez a jelenet sehol sincsen ahhoz a sztorihoz képest, amit a HVG hozott ma le az I. kerületi Oxygen Wellnessről, és az abban lévő uszodáról.

Tudni kell a dologhoz, hogy a Tabánban lévő Oxygen a fideszes elit egyik kedvenc helye, egy használt törölközőt nem tud úgy eldobni az ember, hogy ne Habony-Rogán-Tiborcz-kaliberű figurát találjon el. Az edzőközpontot, ami pár lépésre van például Rogán Cecília és Sarka Kata közös cégének székhelyétől, az ország közpénzcsakrájaként is szokták emlegetni.

Hamarosan pedig megnyílik az Oxygen Wellness Sport- és Rendezvényközpont, amelyben egy uszoda is helyet kap, és ezzel megoldódik a kerületi kisiskolások úszásoktatása

- ezt az önkormányzati honlap szerint a 2010-es Nyárbúcsúztató Bálon mondta Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester. Nemcsak itt került szóba, hogy a kerületi kisiskolásnak mekkora buli lesz az uszoda. A központ hasznosítására kiírt önkormányzati pályázatban is többször szerepel, hogy jó lenne tanuszodát megvalósítani a helyszínen, illetve

„a többfunkciós sportkomplexumnak úgy kell megvalósulnia, hogy az egészségmegőrzés szempontjából fontos lakossági sport, valamint a diáksport színvonalas ellátása is biztosított legyen”.

Az Oxygentől 270 méterre működik a Lisznyai Utcai Általános Iskola, az ide járó gyerekeknek például szuper jó egy ilyen közeli uszoda, amit a polgármester ígérete és a pályázati dokumentáció szerint is kb. nekik építettetek.

Az iskolások viszont nem járhatnak az Oxygenbe úszni tanulni, a pár perces séta helyett jellemzően hajnalban buszoztatják őket a Császár-Komjádi uszodába.

El lehet képzelni, mit szóltak a drága napijeggyel érkező vendégek, amikor megjelent húsz visongó gyerek a medencénél. Folyamatos feszültség volt belőle, így be kellett látnunk, hogy máshol kell megtartani ezeket az úszásórákat

- ezt mondta a HVG-nek az iskola vezetője. Arról is beszélt, hogy az uszoda eleve alkalmatlan a gyerekeknek, túl mély, a sötétített üvegfal miatt alig lehet látni, a design csempe és a visszafogott LED-világítás sem teszi alkalmassá a gyerekek tanuszodájának készült medencét, hogy abban gyerekeket tanítsanak meg úszni.

Az egész csodálatos történetre a helyi polgármester nyilatkozata tette fel a koronát. Nagy Gábor Tamás arról beszélt, hogy

„Az Oxygen Wellness központ úszómedencéjét a kerületi iskolások több mint két évig használhatták tanóra keretein belüli úszásra. Az iskolák és az úszóoktatók kérésére a diákok oktatása egyszerűbb és könnyebben szervezhető helyszínre tevődött át. Ez mind a gyerekeknek, mind az iskoláknak és az oktatóknak is jobban megfelelt.”

További részletek a HVG-n, olvassák el!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.