Egy amerikai nő lakbért szed az ötéves lányától, hogy így nevelje a való életre

külföld
2018 január 17., 23:09
comments 92

Egy amerikai nő a Facebookon számolt be a gyereknevelési stratégiájáról. Azt írta, a lánya minden héten kap hét dollárt tőle, amelyből ötöt mindig vissza is vesz tőle, lakbérként.

“Elmagyaráztam neki, hogy a való világban a legtöbb ember a fizetése nagy részét a számlákra költi, és csak kevés marad, amit magára költhet” - írta. Az általa visszaszedett öt dollárból így egy-egy dollárt fizet a lány a lakhatásért, a vízért, az áramért, a netért és a kajáért.

“Amit viszont nem tud, hogy ez az öt dollár valójában a megtakarítási számlájára megy, és 18 éves korában mindet visszakapja” - tette hozzá. Addigra a lánynak 3380 dollárja gyűlik össze a heti lakbérből, amiből a nő szerint akár el is tud majd költözni otthonról.

A nő posztja nagyot ment a Facebookon, volt, aki jó ötletnek tartotta a lakbérszedést, más azt mondta, a lány még túl fiatal ehhez. Egy szakértőnek pedig az volt a véleménye, hogy a szándék jó, de ha egy szülő ilyen korán pénzt kezd szedni a gyerekétől, akkor félő, hogy a gyerek pénzügyi alapon fogja elképzelni felnőtt korában is a családjával való kapcsolatát, az pedig nem egészséges. (Spiegel, Globalnews.ca)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.