Meghalt Roy Bennett zimbabwei ellenzéki vezető és a felesége, miután lezuhant a helikopterük Új-Mexikóban

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Öt ember meghalt, köztük Roy Bennett befolyásos zimbabwei ellenzéki vezető és a felesége, amikor a helikopterük lezuhant Új-Mexikó szövetségi államban – közölték az amerikai hatóságok.

Az ellenzéki zimbabwei Mozgalom a Demokratikus Változásért (MDC) nevű tömörülés politikusát szállító helikopter szerda este szenvedett szerencsétlenséget a déli szövetségi állam egyik mindentől távol eső, hegyvidéki térségében.

A balesetnek egy sérültje volt, ő értesítette a hatóságokat. Azt mondta, a helikopter az egyik közeli rancsra tartott.

Roy Bennett egy 2010. november 18-i beszélgetésen a dél-afrikai Johannesburgban.Fotó: Stephane de Sakutin / AFP

Bennett – aki egyébként fehér – az MDC kincstárnoki tisztségét látta el. A 60 éves politikust Zimbabwében gyakran emlegették úgy, mint egy „éles tüskét” az országot 37 évig irányító, tavaly megbuktatott Robert Mugabe oldalában. A 2000-es választási kampány során Bennett felesége, aki akkor 3 hónapos terhes volt, elvetélt, miután Mugabe pártjának aktivistái megtámadták. (MTI, Wikipedia)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 9,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.