Boris Johnson hidat építene Anglia és Franciaország közé

Épp a brexit utáni időszakra is felkészítő nagy brit-francia diplomáciai barátkozás zajlik Nagy-Britanniában, és a brit külügyminiszter itt dobta be az ötletet, hogy építeni kéne egy 35,5 kilométer hosszú hidat a két ország között a csatornára. 

Johnson az ötletét Emmanuel Macron francia elnöknek is előadta, azzal érvelve, hogy nevetséges hogy a világ legnagyobb gazdaságai közé tartozó két országot jelenleg egy vasútvonal köti csak össze. Macron állítólag úgy reagált, hogy valóban szükség lehetne egy újabb kapocsra a két ország között. 

Fotó: PETER NICHOLLS/AFP

A Berkshire-ben megrendezett csúcstalálkozón Macron Theresa May miniszterelnökkel is tárgyalt, és többek között felajánlotta, hogy barátságuk jeléül kölcsönadják a briteknek a Bayeux-i kárpitot, azt a XI. századból származó, 70 méter hosszú falikárpitot, ami Anglia normannok általi elfoglalását meséli el. Egyben azt is felajánlotta, hogy a két nemzet közösen készíthetne egy új falikárpitot is. 

Tárgyaltak ezenkívül természetesen komolyabb projektekről is, a beszámolók szerint gazdasági és biztonsági együttműködési lehetőségek sora is szóba került. (Guardian)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.