Élményszegénynegyed is lesz a kisvárdai moziparkban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Gigantikus mozipark épül Kisvárdán, Seszták Miklós fejlesztési miniszter szűkebb pátriájában, írja az MFOR. A Cinemaqua névre keresztelt élményparkban lesz minden, amit ember csak elképzelni bír, sőt, még olyasmi is, amit elképzelni se. Például vízimozi, ahol gondolom vízből lehet mozizni.

A kormány által 1,69 milliárd forinttal támogatott projekt fénypontjának mégsem ez, hanem Magyarország első élményszegénynegyede tűnik. A közbeszerzési dokumentációban olvasható részletek szerint ugyanis az élménypark egyik attrakciója a Twist Oliver és a tolvajok utcája nevű látványosság lesz. "Egy kicsit lerobbant utcai hangulatokat, a szegénynegyedek egzotikus de közbiztonság mentes hangulatát tükrözi" - írták erről, így.

A leírás szerint "ebben kerül elhelyezésre a HORROR HÁZ felnőtteknek és a SZELLEM KASTÉLY a gyerekeknek (Scooby doo)" - írják. A felnőtteket a leírtak alapján statiszták fogják rémisztgetni, a gyerekeket csak a beépített díszletek és bábuk.

A pályázók rendkívüli kreativitásáról tanúskodik a "Fury Road gokartpálya" nevű látványosság: ez a leírás szerint "kietlen sivatag". (Címlapképünk az épülő kisvárdai stadion melletti várkertben készült tavaly ősszel, az MTK vendégjátékakor)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.