Élményszegénynegyed is lesz a kisvárdai moziparkban

2018 január 19., péntek 11:11
133

Gigantikus mozipark épül Kisvárdán, Seszták Miklós fejlesztési miniszter szűkebb pátriájában, írja az MFOR. A Cinemaqua névre keresztelt élményparkban lesz minden, amit ember csak elképzelni bír, sőt, még olyasmi is, amit elképzelni se. Például vízimozi, ahol gondolom vízből lehet mozizni.

A kormány által 1,69 milliárd forinttal támogatott projekt fénypontjának mégsem ez, hanem Magyarország első élményszegénynegyede tűnik. A közbeszerzési dokumentációban olvasható részletek szerint ugyanis az élménypark egyik attrakciója a Twist Oliver és a tolvajok utcája nevű látványosság lesz. "Egy kicsit lerobbant utcai hangulatokat, a szegénynegyedek egzotikus de közbiztonság mentes hangulatát tükrözi" - írták erről, így.

A leírás szerint "ebben kerül elhelyezésre a HORROR HÁZ felnőtteknek és a SZELLEM KASTÉLY a gyerekeknek (Scooby doo)" - írják. A felnőtteket a leírtak alapján statiszták fogják rémisztgetni, a gyerekeket csak a beépített díszletek és bábuk.

A pályázók rendkívüli kreativitásáról tanúskodik a "Fury Road gokartpálya" nevű látványosság: ez a leírás szerint "kietlen sivatag". (Címlapképünk az épülő kisvárdai stadion melletti várkertben készült tavaly ősszel, az MTK vendégjátékakor)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt