Élményszegénynegyed is lesz a kisvárdai moziparkban

politika
2018 január 19., 11:11
comments 131

Gigantikus mozipark épül Kisvárdán, Seszták Miklós fejlesztési miniszter szűkebb pátriájában, írja az MFOR. A Cinemaqua névre keresztelt élményparkban lesz minden, amit ember csak elképzelni bír, sőt, még olyasmi is, amit elképzelni se. Például vízimozi, ahol gondolom vízből lehet mozizni.

A kormány által 1,69 milliárd forinttal támogatott projekt fénypontjának mégsem ez, hanem Magyarország első élményszegénynegyede tűnik. A közbeszerzési dokumentációban olvasható részletek szerint ugyanis az élménypark egyik attrakciója a Twist Oliver és a tolvajok utcája nevű látványosság lesz. "Egy kicsit lerobbant utcai hangulatokat, a szegénynegyedek egzotikus de közbiztonság mentes hangulatát tükrözi" - írták erről, így.

A leírás szerint "ebben kerül elhelyezésre a HORROR HÁZ felnőtteknek és a SZELLEM KASTÉLY a gyerekeknek (Scooby doo)" - írják. A felnőtteket a leírtak alapján statiszták fogják rémisztgetni, a gyerekeket csak a beépített díszletek és bábuk.

A pályázók rendkívüli kreativitásáról tanúskodik a "Fury Road gokartpálya" nevű látványosság: ez a leírás szerint "kietlen sivatag". (Címlapképünk az épülő kisvárdai stadion melletti várkertben készült tavaly ősszel, az MTK vendégjátékakor)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.