Nem akarnak túlterhelt, szorongó gyerekek lenni

2018 január 19., péntek 15:56
194

Több mint háromezren tüntettek az oktatási rendszer igazságtalanságai ellen, és a színvonalasabb, modernebb, diákközpontúbb oktatásért a Parlament előtt.

A „Ne menj suliba - demonstrálj az oktatásért #január19-én!” nevű, Facebookon szervezett eseményen a résztvevő diákok a Facebook kiprintelt mérges emoticonját  tartották magasba, és osztogatták a március 15-i 12 pont mintájára készült „Mit kíván a magyar diákság?” című röplapot. A délután négy órakor kezdődött eseményen fölszólalt a demonstráció egyik főszervezője, Bognár András, aki arról beszélt, hogy a jelenlegi rendszer csak neurotikus embereket nevel a diákokból. „Nem akarunk túlterhelt, szorongó gyerekek lenni, és ez az ország csak akkor jut valamire, ha a mai fiatalság megfelelő oktatást kap” – mondta. Modern és diákbarát oktatást követelt.

További felszólalók az oktatásban dolgozók szólásszabadságának korlátozásáról, a röghözkötés abszurditásáról, a rossz étkezési rendszerről, az agyonközpontosított, bénult, a világ történéseit követni képtelen iskolákról szóltak. A diákok pedig főleg a túlterheltségre, a 8-9 órás tanítási napokra, a teljesen fölöslegesen bebifláztatott anyagokra panaszkodtak.

Fotó: Botos Tamás

A megmozdulást a Független Diákparlament és civil középiskolások szervezték, magánemberek és a Friedrich Ebert Alapítvány támogatták. 

Fotó: Botos Tamás


Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt