4 évet kapott a volt rúdtáncos, amiért öngyilkossági megállapodást kötött egy postással, de meggondolta magát

külföld
2018 január 20., 11:12
comments 95

4 év börtönre ítélte a leicesteri bíróság a 44 éves Natasha Gordont, amiért a korábban rúdtáncosként dolgozó nő 2015 karácsonya előtt nem sokkal megállapodott egy 31 éves postással, hogy együtt ölik meg magukat, majd az utolsó pillanatban kihátrált a dologból. Miután 2015. december 17-én magára hagyta a postást, nem értesítette a rendőrséget, sem semmilyen más hatóságot arról, hogy a férfi esetleg megpróbálkozhat az öngyilkossággal.

A postás azonban tényleg megölte magát.

A bíróság bűnösnek találta Natasha Gordont, amiért rábeszélte a férfit az öngyilkosságra és a módszert is együtt választották ki. Maga a megállapodás is bátorította a férfi elhatározását.

Natasha Gordon egyébként az öngyilkosság megszállottja, a bíróság szerint több férfival is kötött öngyilkossági megállapodásokat. (Guardian)

(A címlapi kép Leicester központjának látképe a Wikipédiáról.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.