18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Korábban a barátnőjét gyújtotta fel a tornyospálcai apagyilkos

bűnügy
2018 január 20., 16:18

A 36 éves T. Béla szombat reggel több késszúrással végzett 64 éves édesapjával otthonukban, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tornyospálcán. A férfit a rendőrök a helyszínen elfogták.

A rendőrség már folytatott büntetőeljárást a szombaton Tornyospálcán történt gyilkosság gyanúsítottja ellen - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombat este az MTI-vel. A férfi 2003 augusztusában a barátnőjét ölte meg.

link Forrás

Az akkor 22 éves férfi féltékeny volt rá, gyakran bántalmazta, majd elhatározta, hogy megöli. A 21 éves kisvárdai nőt augusztus 17-én, egy buli után elcsalta egy elhagyatott helyre, és ott rendkívüli kegyetlenséggel végzett vele: nemi szervébe botot szúrt, szemét kiszúrta, átment rajta az autóval, majd felgyújtotta a holttestet.

A férfit - az orvosszakértői vélemény szerint kóros tudathasadásos elmeállapotára való tekintettel - 2004 februárjában jogerősen felmentette a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság. A bírói tanács ugyanakkor elrendelte a betegsége miatt nem büntethető fiatalember kényszergyógykezelését, mivel tartani lehetett attól, hogy hasonló erőszakos cselekményt követhet el. A Blikk szerint a férfit nem sokkal később szabadon engedték, majd szüleinek gyámsága alá helyezték.