Az indiai oktatási miniszter nem hisz az evolúcióban, hiszen még senki nem látott egy majmot emberré változni

külföld
2018 január 21., 20:22
comments 495

Felháborodva fogadta az indiai tudományos közösség a felsőoktatásért és emberi erőforrásért felelős államminiszter, Satyapal Singh szavait, mely szerint Charles Darwin elmélete az evolúcióról hibás, és nem kéne, hogy iskolai tananyag része legyen. 

Singh korábban Mumbai rendőrfőnöke volt, majd a Modi-féle hindu nacionalista BJP színeiben lett parlamenti képviselő. 2017 szeptemberében nevezték ki államminiszternek. 

photo_camera Fotó: PRAKASH SINGH/AFP

Nagy vitát kiváltó nyilatkozatában azzal érvelt, hogy őseink közül senki nem jegyezte fel, hogy látott volna egy majmot emberré változni, nem szerepel ilyesmi egyik régi könyvben vagy mesében sem.  Ezért szerinte változtatni kell az iskolai tananyagon, mivel amióta ember él a Földön, az mindig is ember volt. 

Az ország tudományos közössége online petíciót is indított, azt szeretnék elérni, hogy Singh vonja vissza a nyilatkozatát, illetve megerősítést szeretnének arról, hogy a kormány nem tervezi kivenni az evolúciót a tananyagokból. 

A kutatók arról is írnak, hogy a múltban esetleg szó nélkül elmentek hasonló megnyilvánulások mellett, de ezt többé nem teszik meg, mivel az ilyesmi súlyosan árthat a tudomány megítélésének is. Az egyik nyilatkozó kutató szerint ha nem állnak ki az ilyen megnyilvánulások ellen, akkor lesznek, akik elhiszik, hogy igaz. (HindustanTimes, Telegraph)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt