Az indiai oktatási miniszter nem hisz az evolúcióban, hiszen még senki nem látott egy majmot emberré változni

Felháborodva fogadta az indiai tudományos közösség a felsőoktatásért és emberi erőforrásért felelős államminiszter, Satyapal Singh szavait, mely szerint Charles Darwin elmélete az evolúcióról hibás, és nem kéne, hogy iskolai tananyag része legyen. 

Singh korábban Mumbai rendőrfőnöke volt, majd a Modi-féle hindu nacionalista BJP színeiben lett parlamenti képviselő. 2017 szeptemberében nevezték ki államminiszternek. 

Fotó: PRAKASH SINGH/AFP

Nagy vitát kiváltó nyilatkozatában azzal érvelt, hogy őseink közül senki nem jegyezte fel, hogy látott volna egy majmot emberré változni, nem szerepel ilyesmi egyik régi könyvben vagy mesében sem.  Ezért szerinte változtatni kell az iskolai tananyagon, mivel amióta ember él a Földön, az mindig is ember volt. 

Az ország tudományos közössége online petíciót is indított, azt szeretnék elérni, hogy Singh vonja vissza a nyilatkozatát, illetve megerősítést szeretnének arról, hogy a kormány nem tervezi kivenni az evolúciót a tananyagokból. 

A kutatók arról is írnak, hogy a múltban esetleg szó nélkül elmentek hasonló megnyilvánulások mellett, de ezt többé nem teszik meg, mivel az ilyesmi súlyosan árthat a tudomány megítélésének is. Az egyik nyilatkozó kutató szerint ha nem állnak ki az ilyen megnyilvánulások ellen, akkor lesznek, akik elhiszik, hogy igaz. (HindustanTimes, Telegraph)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.