Az összes fegyveressel végeztek, véget ért a kabuli Intercontinental szálloda elleni támadás

külföld
2018 január 21., 09:28
comments 11

Az afgán belügyminisztérium vasárnap reggeli közlése szerint véget ért a kabuli Intercontinental szálloda elleni fegyveres támadás. A biztonsági erők szerint három támadó volt, velük végeztek. Vasárnap a tálibok szóvivője közölte: ők foglalták el a hotelt.

A merényletben hat civil, köztük egy külföldi nő vesztette életét, állampolgárságát egyelőre nem közölték. A hotelből több mint 150 embert, köztük 41 külföldit menekítettek ki, 126-ot még az éjszaka folyamán, a többieket vasárnap reggel. Voltak, akik lepedőből csavart kötélen jutottak ki az épületből.

Az 1969-ben épült szállodát már többször megtámadták, így azt kiemelten védik. A szombati támadók robbantással vágtak utat maguknak az épületbe. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.