Halálra ítélte a bagdadi bíróság az Iszlám Államhoz csatlakozó német nőt

külföld
2018 január 21., 10:49

Az AP hírügynökség beszámolója szerint a bagdadi központi büntetőbíróság vasárnap halálra ítélt egy marokkói származású német nőt, mert csatlakozott az Iszlám Államhoz. Az elítélt nevét nem hozták nyilvánosságra. A nő kihallgatása során elmondta, hogy

két gyermekével utazott Németországból Szíriába, majd onnan Irakba. Két lányát ott feleségül adta a terrorszervezet két tagjához.

A halálos ítélet kiszabását azzal indokolta a bíróság, hogy a nő logisztikai támogatást és segítséget nyújtott az Iszlám Államnak terrorcselekmények elkövetéséhez. Európai nőt még sosem ítéltek halálra Irakban. A Der Spiegel szerint négy német állampolgárt, köztük egy 16 éves lányt, fogtak el az iraki hatóságok a terrorszervezet felszámolása során.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.