500 ezer háziméh kiirtásával vádolnak két iowai tinit

ÁLLAT
2018 január 22., 18:48
comments 179

Megrongált kaptárok az iowai hóban
photo_camera Megrongált kaptárok az iowai hóban Fotó: Wild Hill Honey FB

A helyi rendőrség szerint egy 12 és egy 13 éves fiú a felelős azért, hogy az iowai Sioux City-ben közel 500 ezer háziméh elpusztult. Valóságos genocídium lett a vége a karácsonyi randalírozásnak: a két fiú összesen mintegy 50 kaptárt zúzott szét, a méhek otthon nélkül maradtak, és megfagytak a téli hidegben. 

A kaptárok a családi Wild Will Honey méztermelő kisüzemhez tartoztak. A két fiatal betört a cég fészerébe, és mindent kihajigálták a hóba, amit ott találtak, majd tönkre zúzták a kaptárokat. 

A cég a Facebookon számolt be a pusztításról, a rendőrség pedig hamar kézre kerítette az elkövetőket. 50 és 60 ezer dollár közötti értékben okoztak ezzel kárt a méztermelőknek. A vállalat az eset után a vásárlók segítségét kérte: gyűjtést szerveztek, hogy legyen miből új kaptárokat beszerezniük. 

Az elkövetőket három különböző bűncselekménnyel is gyanúsítják, de mivel kiskorúakról van szó, feltehetően csökkentett büntetésre számíthatnak. Felnőttként rongálás, betörés és állatkínzás kombinációjáért akár tíz évet is kaphatnának.  (Science Alert)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.