500 ezer háziméh kiirtásával vádolnak két iowai tinit

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Megrongált kaptárok az iowai hóbanFotó: Wild Hill Honey FB

A helyi rendőrség szerint egy 12 és egy 13 éves fiú a felelős azért, hogy az iowai Sioux City-ben közel 500 ezer háziméh elpusztult. Valóságos genocídium lett a vége a karácsonyi randalírozásnak: a két fiú összesen mintegy 50 kaptárt zúzott szét, a méhek otthon nélkül maradtak, és megfagytak a téli hidegben. 

A kaptárok a családi Wild Will Honey méztermelő kisüzemhez tartoztak. A két fiatal betört a cég fészerébe, és mindent kihajigálták a hóba, amit ott találtak, majd tönkre zúzták a kaptárokat. 

A cég a Facebookon számolt be a pusztításról, a rendőrség pedig hamar kézre kerítette az elkövetőket. 50 és 60 ezer dollár közötti értékben okoztak ezzel kárt a méztermelőknek. A vállalat az eset után a vásárlók segítségét kérte: gyűjtést szerveztek, hogy legyen miből új kaptárokat beszerezniük. 

Az elkövetőket három különböző bűncselekménnyel is gyanúsítják, de mivel kiskorúakról van szó, feltehetően csökkentett büntetésre számíthatnak. Felnőttként rongálás, betörés és állatkínzás kombinációjáért akár tíz évet is kaphatnának.  (Science Alert)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.