97 ember megölésével vádolnak egy német ápolót

Niels Högelt korábban már életfogytiglani börtönt kapott 6 páciens megöléséért. Most az oldenburgi államügyészség további 97 gyilkossággal vádolja. A vád szerint az férfi ápolóként 62 beteget ölt meg a delmenhorsti klinikát, 35 emberrel pedig Oldenburgban végzett 2000 és 2005 között.

Fotó: PATRIK STOLLARZ/AFP

Az ügyészség szerint a férfi olyan gyógyszereket adott be a betegeknek, ami életveszélyes szívritmuszavart okozott nekik. A nyomozás érdekében az ügyészség különleges bizottsága és a rendőrség több mint 130 halottat exhumált, és a munkahelyein történt több halálesetet is kivizsgált. (Spiegel)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.