Megbénult a közlekedés Japánban az őrült havazás miatt

A legmagasabb fokú riasztás van érvényben Japánban, ahol évek óta nem volt akkora havazás mint ami most sújtja az országot. Ilyen szintű riasztásra legutóbb 2014 februárjában volt szükség: akkor az ítéletidő hat ember életét követelte. Az ország északi részén az előrejelzések szerint félméteres hótakaró is maradhat, de a sziget déli tájékain is jelentős a havazás. A Haneda és Narita reptereken több mint 250 járatot töröltek, rengetegen rekedtek Tokióban. A közszolgálati média arról számolt be, hogy Tokió, Jamanasi, Csiba, Tocsigi, Nagano és Sizuoka prefektúrák között több száz vasútjáratot töröltek. A 2014-es ítéletidő idején több száz közlekedési baleset történt.

Yokohama hó alattFotó: Kanji Tada/The Yomiuri Shimbun

 (SBS / MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.