Betiltották a Sztálin haláláról szóló vígjátékot Oroszországban

külföld
2018 január 23., 17:01
comments 262

Eredetileg január 25-én mutatták volna be Oroszországban a Sztálin halála című, brit vígjátékot, de az orosz kulturális minisztérium két nappal a premier előtt visszavonta a film engedélyét, mivel olyan „információkat tartalmaz”, amiket nem lehet legálisan bemutatni.

link Forrás

A minisztérium először csak a bemutatót akarta legalább nyárig elhalasztani, hogy a film ne pont a sztálingrádi csata évfordulóján menjen a mozikban. Pavel Pozhigailo, minisztérium köztestületének egyik tagja, ugyanakkor arról beszélt, hogy a vígjáték sérti a szovjet történelmet, és nem szeretnék, ha azt a márciusi elnökválasztás előtt mutatnák be. Pozhigailo abban is biztos, hogy a film sérti az orosz törvényeket. (Meduza)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.