Jósnőnek adta ki magát két nógrádi férfi, önbíráskodással vádolják őket

Facebookon regisztrált kamu néven az a két férfi, akiket azzal vádolnak, fenyegetéssel csaltak ki áldozatukból 80 ezer forintot. 

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat két büntetett előéletű, nógrádi férfi ellen, akik 2016 szeptemberében fenyegetéssel vettek rá egy zalai férfit, hogy az általuk állítólagosan elvégzett rontáslevételért 80 000 forintot kifizessen.

A két férfi a Facebook közösségi oldalon álnéven regisztrált felhasználók voltak, magukat jósnőként hirdetve kerültek kapcsolatba a sértett zalai férfivel. Azt közölték vele, hogy jövendőmondással és rontáslevétellel foglalkoznak, és mivel 

szerintük a sértetten és a családján átok van, 45 ezer forintért hajlandóak róluk a rontást levenni, hogy a várható tragédiák bekövetkezését megakadályozzák.

A sértett a Facebookon keresztül a vádlottak állítása szerint elvégzett rontáslevétel ellenértékét nem fizette ki, mire a két férfi telefonon és a közösségi oldalon is többször megfenyegették őt, hogy visszateszik a családjára az átkot és „ravatalra kerül”, ha nem fizet. Követelték rajta az elvégzett szolgáltatás és az ahhoz szükséges holmik ellenértékét és a szerintük időközben felmerült ügyvédi költséget, összesen 80 ezer forintot.

A fenyegetés hatására a férfi átutalta a kért összeget a csalók bankszámlájára, ez a pénz aztán soha többé nem is került elő.

A két férfivel szemben önbíráskodás bűntette miatt pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség.


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.