Megszívatja a gyógyszercégeket az EU

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Csaknem húszmilliárd forint ráfordítást igényel egy 2019 februárjától életbe lépő uniós szabályozás a hazai gyógyszerszektorban – idézi a 24.hu a Greskovits Dávidot, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének elnökét, aki a Világgazdaságnak nyilatkozott egy 2019 februárjában életbe lépő uniós szabályozásról. Az új jogszabályt a vényköteles gyógyszerek biztonsága miatt vezetik be, melyeket attól fogva egyedi azonosítóval kell ellátni. Ennek költségei a forgalmazókat és a gyártókat terhelik. Ilyen költség a gyártósorok és a hozzájuk kapcsolódó informatikai, a biztonsági elemekhez tartozó információk tárolására szolgáló adattároló rendszer kialakítása és fenntartása. Az új rendszer európai szinten évi 17 milliárd doboz vényköteles gyógyszert fog ellenőrizni, amelyek 4600 különböző gyártóhelyről származnak, és 177 ezer végponton kerülnek forgalomba.

Greskovits szerint szerint a pluszterhek miatt a kkv-k fejlődési potenciálja akár három-hat évre is visszaeshet.

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.