Megszívatja a gyógyszercégeket az EU

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Csaknem húszmilliárd forint ráfordítást igényel egy 2019 februárjától életbe lépő uniós szabályozás a hazai gyógyszerszektorban – idézi a 24.hu a Greskovits Dávidot, a Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetségének elnökét, aki a Világgazdaságnak nyilatkozott egy 2019 februárjában életbe lépő uniós szabályozásról. Az új jogszabályt a vényköteles gyógyszerek biztonsága miatt vezetik be, melyeket attól fogva egyedi azonosítóval kell ellátni. Ennek költségei a forgalmazókat és a gyártókat terhelik. Ilyen költség a gyártósorok és a hozzájuk kapcsolódó informatikai, a biztonsági elemekhez tartozó információk tárolására szolgáló adattároló rendszer kialakítása és fenntartása. Az új rendszer európai szinten évi 17 milliárd doboz vényköteles gyógyszert fog ellenőrizni, amelyek 4600 különböző gyártóhelyről származnak, és 177 ezer végponton kerülnek forgalomba.

Greskovits szerint szerint a pluszterhek miatt a kkv-k fejlődési potenciálja akár három-hat évre is visszaeshet.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.