Százmilliókat szór el kormány, hogy flottul menjenek az átadóünnepségek a kampány alatt

politika
2018 január 23., 14:48
comments 148

Nettó 360 milliós keretösszeggel keresi a megfelelő rendezvényszervezőt a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja, derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

Ebből 210 millió forintot három olyan átadóünnepségre szánnak, amit olyan fontosak, hogy azokon „többek között Magyarország miniszterelnöke és egyéb kiemelten védett személyek” felbukkanásával is számolni kell:

  • A Nemzeti Közszolgálati Egyetem átadóünnepsége, valamint az Orczy kert átadása (résztvevők száma 100–400 fő);
  • A megújult Gül Baba türbéjének átadórendezvénye (résztvevők száma 100–200 fő);
  • A Moholy Nagy Művészeti Egyetem fejlesztési programját bemutató rendezvény (résztvevők száma 1000–2000 fő).

A többi pénzt a Helló Budapest Fesztivál megszervezésére, (12 ezer fő+ Orbán Viktor és az egyéb kiemelten védett személyek), teljes rendezvényarculat megtervezése, konferenciák és más szakmai események megszervezésére.

A kiírás szerint az átadókat pont a kampányhajrában, vagyis 2018. március-áprilisában rendezik meg. (mno.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.