Tavaly 172 milliárd dollárt loptak el az interneten

bűnügy
2018 január 23., 16:26
comments 56

A Norton jelentése szerint 2017-ben 20 ország összesen 978 millió polgárát lopták meg az interneten keresztül. A teljes kár: 172 milliárd dollár.

A biztonsági cég szerint átlagosan 142 dollárt nyúltak le a károsultaktól, és mindenkinek legalább 24 órát vett el az életéből, hogy rendezze a helyzetet.

Az Egyesült Államokban összesen 143 millió embert loptak meg a hackerek, és 19,4 milliárd dollárt szedtek el tőlük. A leggyakrabban rosszindulatú szoftverekkel (malware) vagy a jelszavak ellopásával csalták ki a pénzt. A biztonsági cég szerint az emberek nem elég óvatosak, ha a biztonságukról van szó. (Technologyreview)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.