Trump igazságügyi miniszterét is kihallgatta az orosz beavatkozást vizsgáló bizottság

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A múlt héten meghallgatta Jeff Sessions igazságügyi minisztert az amerikai elnökválasztásba történt orosz beavatkozást vizsgáló különleges bizottság, írja a New York Times.

A Robert Mueller által vezetett vizsgálóbizottság órákon keresztül kérdezte Sessionst az orosz szerepvállalásról, valamint arról, hogy Donald Trump akadályozta-e az ezzel kapcsolatos vizsgálatokat. Ez volt az első alkalom, hogy a vizsgálóbizottság kormánytagot hallgatott meg. 

A lapnak Sarah Isgur Flores, a miniszter szóvivője megerősítette, hogy meghallgatták a minisztert. Hozzátette, hogy beszélgetésre elkísérte Sessionst Chuck Cooper ügyvéd is.

Donald Trump és Jeff SessionsFotó: NICHOLAS KAMM/AFP

Sessions még tavaly márciusban jelentette be, hogy kivonja magát valamennyi ügyből, amely a 2016-os elnökválasztásra vonatkozik, beleértve az esetleges orosz beavatkozás vizsgálatát is. Álláspontján nem változtatott annak ellenére sem, hogy Donald F. McGahn, a Fehér Ház vezető jogásza megpróbálta rávenni, vezesse az Oroszországgal kapcsolatos vizsgálódásokat. 

Sessions Donald Trump választási kampányában a külpolitikával foglalkozó csapat vezetője volt, és részt vett Trump Oroszországgal kapcsolatos politikájának alakításában. (New York Times/MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.