A vajhal okozhatta a Thaiföldön elhunyt magyar turista halálát

külföld
2018 január 24., 06:07
comments 267
Vajhal
photo_camera Vajhal Fotó: Public domain

Cs. Tibor és kedvese, V. Diana thaiföldi nyaralásuk utolsó napját akarták megünnepelni azzal a korlátlan fogyasztásos vacsorával, mely végül végzetesnek bizonyult. "Több tengeri ételt tálaltak fel, köztük vajhalat" - mesélte a Borsnak egy magyar turista, aki ugyanannak a Jomtien Palm Beach Hotelnek volt a vendége. Elbeszélése szerint Cs. Tibor társaságából öten fogyasztottak a vajhalból, "a vacsora után azonnal jelentkeztek a brutális tünetek".

"Tibi különösen rosszul érezte magát" - mesélte a nő, aki szerint az elhunyt barátnője hajnali fél kettő körül szólt a többieknek, hogy baj van. Ők azonnal riasztották a szálloda dolgozóit, akik azonban mentő helyett taxit hívtak. "Ide vonszolták le Tibit" - mesélte a szemtanú, aki szerint mire leértek, a férfi elvesztette eszméletét. Barátai ekkor elkezdték újraéleszteni, a szálloda dolgozói meg csak ezután hívtak mentőt.

A szemtanú elbeszélése szerint amúgy ő és édesapja is egész éjjel hányt, reggelre pedig az édesanyja és a nővére is lebetegedett. Az elhunyt Cs. Tiboron kívül még két magyar vendéghez kellett mentőt hívni. 

A vajhal korlátozottan alkalmas emberi fogyasztásra, mert nagy mennyiségben van benne egy olyan észter, amely már kisebb mennyiségben is súlyos gyomorbántalmakat, hasmenést okozhat. Az ajánlások szerint 17 dekánál többet nem szabad egyszerre fogyasztani belőle. (Via Bors)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.