A vajhal okozhatta a Thaiföldön elhunyt magyar turista halálát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem
VajhalFotó: Public domain

Cs. Tibor és kedvese, V. Diana thaiföldi nyaralásuk utolsó napját akarták megünnepelni azzal a korlátlan fogyasztásos vacsorával, mely végül végzetesnek bizonyult. "Több tengeri ételt tálaltak fel, köztük vajhalat" - mesélte a Borsnak egy magyar turista, aki ugyanannak a Jomtien Palm Beach Hotelnek volt a vendége. Elbeszélése szerint Cs. Tibor társaságából öten fogyasztottak a vajhalból, "a vacsora után azonnal jelentkeztek a brutális tünetek".

"Tibi különösen rosszul érezte magát" - mesélte a nő, aki szerint az elhunyt barátnője hajnali fél kettő körül szólt a többieknek, hogy baj van. Ők azonnal riasztották a szálloda dolgozóit, akik azonban mentő helyett taxit hívtak. "Ide vonszolták le Tibit" - mesélte a szemtanú, aki szerint mire leértek, a férfi elvesztette eszméletét. Barátai ekkor elkezdték újraéleszteni, a szálloda dolgozói meg csak ezután hívtak mentőt.

A szemtanú elbeszélése szerint amúgy ő és édesapja is egész éjjel hányt, reggelre pedig az édesanyja és a nővére is lebetegedett. Az elhunyt Cs. Tiboron kívül még két magyar vendéghez kellett mentőt hívni. 

A vajhal korlátozottan alkalmas emberi fogyasztásra, mert nagy mennyiségben van benne egy olyan észter, amely már kisebb mennyiségben is súlyos gyomorbántalmakat, hasmenést okozhat. Az ajánlások szerint 17 dekánál többet nem szabad egyszerre fogyasztani belőle. (Via Bors)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.