Betesz az ellenzéki pártok koordinált indulásának a Nemzeti Választási Bizottság mai döntése

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Szerdai ülésén döntött úgy a Nemzeti Választási Bizottság, hogy iránymutatást ad ki a pártoknak az országos listaállítás feltételeiről, írja a Mérce.hu. A törvény rendelkezése szerint országos pártlista akkor állítható, ha az adott szervezet

  • legalább kilenc megyében és a fővárosban,
  • legalább 27 egyéni választókerületben önálló jelöltet állított.

Ezt kavarja meg az NVB szerdai határozata: 

törölni kell egy párt országos listáját, ha a jelöltek száma 27 alá csökken, vagy ha megvan a 27 jelölt de a területi eloszlás követelményét nem teljesítik.

Ez megnehezíti az ellenzéki pártok koordinált indulását, vagyis, hogy a kampány alatt visszaléptessék jelöltjüket egy másik párthoz tartozó, de esélyesebb induló miatt. Az NVB szerdai döntése miatt ugyanis a pártoknak matekozniuk kell, hogy

megéri-e kockáztatni a visszaléptetést úgy, hogy ne kockáztassák országos listájukat, és az azzal járó kampánytámogatást. 

Korábban elég volt egyszer, a kampány indulásakor igazolni a listaállítás feltételeinek teljesülését, a visszaléptetések már nem számítottak. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.