CNN: az orosz beavatkozást vizsgáló Mueller-bizottság Trump beidézésére készül

külföld
2018 január 24., 18:13
comments 22

A Washington Post keddi információi után a CNN is az állítja:

a 2016-os amerikai elnökválasztási folyamatba történt orosz beavatkozást vizsgáló, Robert Mueller vezette különleges bizottság Donald Trump amerikai elnök meghallgatására készül.

A hírcsatorna Mueller egy korábbi munkatársát, Michael Zeldint idézi, aki minden konkrétum nélkül, de azt mondta: "lehetséges, hogy Mueller eljutott oda, hogy meghatározza, mit is jelent az igazságszolgáltatás akadályozása, bűncselekmény-e, alkotmányos felelősségre vonással járó cselekedet-e, vagy egyáltalán semmi ilyesmi nem is történt". 

US President Donald Trump participates in a roundtable with women small business owners at the White House in Washington, DC, March 27, 2017. / AFP PHOTO / JIM WATSON
photo_camera Fotó: JIM WATSON/AFP

A CNN hozzáteszi: a szokásos napi sajtótájékoztatón Sarah Huckabee Sanders elnöki szóvivő kedden arra a kérdésre, hogy kapott-e már meghívót Trump, úgy válaszolt, hogy nem kívánja kommentálni e sajtóhíreket, de 

a Fehér Ház változatlanul teljes mértékben együttműködik a Robert Mueller vezette bizottsággal.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.