Élete végéig börtönben marad Larry Nassar

Szerdán összesen százhetvenöt évig terjedő börtönbüntetésre ítélte a michigani bíróság dr. Lawrence G. Nassart, a szövetség és a tornászválogatott egykori főorvosát. Az eljárás során 

több mint százhatvan nő vallotta azt, hogy korábban szexuálisan bántalmazta őket Nassar.

Annak ellenére, hogy a doktor csak nyolc zaklatást ismert be, az ítélethozatal alatt azt mondta, hogy az áldozatok vallomásai örökké elkísérik majd.

Fotó: GEOFF ROBINS/AFP

Kedden az Amerikai Torna Szövetség igazgatótanácsának több tagja is lemondott, a bíróságon meghallgatott nők nagy része ugyanis azt állította: 

 a szövetség vezetői tudtak a visszaélésekről, mégsem tettek semmit.

Az 54 éves Lawrence Nassart tavaly decemberben gyermekpornó-fényképek birtoklása miatt 60 évig tartó börtönbüntetésre ítélték, a büntetés letöltését januárban meg is kezdte. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.