Előrehozták az egészségügyi dolgozók novemberi béremelését

Egészségügy
2018 január 24., 16:42
comments 109

Miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és az egészségügyi dolgozók reprezentatív szakszervezetei közt, Balog Zoltán előállt és bejelentette:

előrehozzák január 1-re a szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését.

A miniszter a döntést azzal indokolta, hogy "az ország gazdasági teljesítménye lehetővé teszi ezt," illetve "ezzel a lépéssel is szeretnék elismerni az egészségügyben dolgozók munkáját." 

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Balog Zoltán szerint a döntés után egy 4-6 éves munkaviszonnyal, felsőfokú végzettséggel rendelkező szakápoló alapbére a 2016 januári 268 607 forinthoz képest most 382 354 forintra emelkedik, a következő béremeléssel pedig 412 900 forint lesz. Az Emmi szerdai döntése 80 ezer szakdolgozót érint, költségvetési vonzata 19 milliárd forint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.