Előrehozták az egészségügyi dolgozók novemberi béremelését

Egészségügy
2018 január 24., 16:42
comments 117

Miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és az egészségügyi dolgozók reprezentatív szakszervezetei közt, Balog Zoltán előállt és bejelentette:

előrehozzák január 1-re a szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését.

A miniszter a döntést azzal indokolta, hogy "az ország gazdasági teljesítménye lehetővé teszi ezt," illetve "ezzel a lépéssel is szeretnék elismerni az egészségügyben dolgozók munkáját." 

photo_camera Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

Balog Zoltán szerint a döntés után egy 4-6 éves munkaviszonnyal, felsőfokú végzettséggel rendelkező szakápoló alapbére a 2016 januári 268 607 forinthoz képest most 382 354 forintra emelkedik, a következő béremeléssel pedig 412 900 forint lesz. Az Emmi szerdai döntése 80 ezer szakdolgozót érint, költségvetési vonzata 19 milliárd forint.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt