Frakcióhétvégével, miniszterelnöki évértékelővel fordul rá a kampányra a Fidesz

POLITIKA
2018 január 24., 06:14

Kettőt tippelhetnek, hogy mi lesz a Fidesz idénynyitó visegrádi frakciótanácskozásának témája. Ha most az április 8-i országgyűlési választás mellett a migrációra tippeltek, akkor gratulálhatnak maguknak. Orbán Viktor miniszterelnök február 14-15-én tartja meg az aktuális parlament utolsó ülésszaka előtti eligazítását Visegrádon a frakció szinte mindig töretlenül egységesen viselkedő tagjainak, hogy aztán február 16-án, immár hagyományos évértékelőjében az egész kormányzati ciklust is értékelje így, a választás előtt.

A Magyar Idők értesülései szerint még nem dőlt el, hogy Orbán hol tartja 20., jubileumi évértékelőjét, de, mint írják, "valószínűleg újra a Várkert Bazár" lesz a helyszín. A beszéd témája a lap szerint az "eredmények" ismertetésén túl "a választás és annak tétje" lesz.

A parlament tavaszi ülésszakát megelőzően még rendkívüli ülésre is összeülnek a képviselők, a Magyar idők szerint "a nemzetközi szerződések alapján védelemben részesített menekültek kapcsán keltett ellenzéki hisztéria miatt". A ruandai rádió kormányhoz nagyon-nagyon-nagyon közeli lap ezzel a maga sajátos stílusában arra akarhatott utalni, hogy a kormány, amely tavaly az egész évet végigkampányolta azzal, hogy meg kell állítani Brüsszelt, és ide aztán senki se telepít be senkit, tavaly mégis több száz menekültet ismert el és adott nekik oltalmazotti státust.


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.