Munkaerőhiány: hétfőnként zárva marad a COOP-boltok egy része

Egyre aggasztóbb méreteket ölt a munkaerőhiány a magyar boltoknál. Míg a nagy áruházláncok egyre magasabb fizetésekkel csábítják a dolgozókat, addig a kisboltok nagy része ezzel nem tud lépést tartani, sőt, a legnagyobb magyar üzletlánc, az ÁFEOSZ-COOP sok boltja még a 180 ezer forintra emelt garantált bérminimumot sem tudja kigazdálkodni. A cég vezetője, Zs. Szőke Zoltán az RTL Klub Híradójának elmondta: a kis települések kis üzletei beleroppannak a béremelésbe, ezért kedvezményekről tárgyalnak a kormánnyal. A cég 30 ezer munkavállalót alkalmaz, de még háromezerre lenne szükség. Zs. Szőke szerint több boltjuk már csak úgy tudja kimozogni a munkaerőhiányt, hogy

hétfőnként zárva maradnak. 

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.