Az MSZP szerint Soros György butaságokat beszélt

Hogy, hogy nem, az MSZP nem fogadta kitörő lelkesedéssel Soros György csütörtöki davosi kijelentését arról, hogy a párt vezetőit megvette Orbán Viktor. A párt nevében elsőként Kunhalmi Ágnes reagált egy időközben már törölt posztjában* a Facebookon. "A Fidesz szerint Soros vette meg az MSZP-t, Soros szerint a Fidesz. Ezek szerint valamit jól csinálunk. Soros egy dolgot tehet: Karácsony Gergelyre szavaz. <3" - írta, három mondaton belül két logikátlan következtetést is levonva.

A párt hivatalos közleménye ennél már kicsit összeszedettebb volt. "Ha valaki, hát Soros György pontosan tudhatná, milyen nehéz védekezni egy alaptalan hazugság ellen" - írták. Szerintük az, hogy az MSZP eddig 47 képviselőjelöltjét léptette vissza szövetségesei javára, azt bizonyítja, hogy mindent megtesznek "a Fidesz bukásának érdekében".

"Az MSZP tehát komoly árat fizetett a kormányváltásért. Ezek után lehet még vádaskodni, de ez ugyanolyan mese, mint a nem létező Soros-terv" - írták közleményükben, amit azzal zárnak, hogy az MSZP mindig is azt mondta, hogy Soros Györgynek nincs mindenben igaza. "Mostani nyilatkozatában a Fideszt illetően igaza van, az MSZP-ről butaságokat mond" - írták. (Via Index)

*Pontosítás: A linkelt poszt nálam nem jelenik meg, és Kunhalmi nyilvános Facebook-posztjai között se találtam, de Budai Bernadett, az MSZP szóvivője arról tájékoztatott, hogy Kunhalmi nem törölte a posztot. Valószínűleg annyi történt, hogy a bejegyzést csak Kunhalmi ismerősei láthatják, én meg nem vagyok az a Facebookon. A tévedésemért tőle és olvasóinktól is elnézést kérek.