Csalással próbálta megszerezni a Teréz körúti robbantás nyomravezetői díját

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt vádat emeltek egy 35 éves szentkirályi nő ellen, aki megpróbálta átverni a hatóságokat, hogy megszerezze a Teréz körúti robbantás nyomravezetőjének járó 25 millió forintot.

A nő a vád szerint 2016. szeptember 30-án írt emailt a Minisztertelnökség sajtóirodájának. Azt állította, hogy fontos információja van a robbantásról, fel tudja fedni a robbantó kilétét. Azt kérte, hogy még aznap 11 órakor egy táskában, készpénzben adják át a 25 millió forintot egy kecskeméti bevásárlóközpontban várakozó, szürke farmert és fehér tornacipőt viselő lánynak.

A tervbe apró hiba csúszott. A találkozóra érkező rendőrök ugyanis a pénz átadása helyett kérdezősködni kezdtek, így elég hamar kiderült, hogy a nőnek semmilyen érdemi információja nincs a robbantásról, a célja csupán a nyomravezetői díj megszerzése volt.

A nő pár nappal később fizetés nélkül távozott egy panzióból, ezzel 355 800 forintos kárt okozott. Az ügyészség a két bűncselekmény miatt börtönbüntetés kiszabását indítványozta a Kecskeméti Járásbíróságon. (Via MTI)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 6,3 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.