Egy fehérgyarmati férfi megölte a szomszédját, mert az semmirekellőnek nevezte, most 15 évre ítélték

A Nyíregyházi Törvényszék pénteken különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt 15 év fegyházbüntetésre ítélte K. Zs. vádlottat - közöte az Országos Bírói Hivatal. 

A vádlott több éve szomszédja volt a fehérgyarmati sértettnek, de a jószomszédi viszony megromlott köztük, mert a sértett többször szóvá tette a vádlottnak azt, hogy nem takarítja a lépcsőházat, nem lapátolja el a havat, és a vádlottat „semmirekellő cigicsempésznek” nevezte.

2015. május 19-én este a vádlott a lépcsőházban a lakása irányába tartott, amikor szembetalálkozott az akkor 76 éves sértettel, aki semmirekellőnek nevezte, és felemlegette, hogy a vádlott becsülje meg a feleségét. Az idős nő be akarta zárni a lakása ajtaját, de a férfi odalépett, majd a testével belökte az ajtót. Az idős nő a vádlott elől hátrálva menekült a lakás belseje felé, de a vádlott utolérte őt, a szobába lökte, mire a nő bütötte az asztalba a fejét. A vádlott ezt követően magához vett egy kést, és azzal a földön fekvő sértett fejének jobb oldalát három alkalommal, majd mellkasának jobb oldalát tíz alkalommal, nagy erővel megszúrta. Az idős nő a helyszínen meghalt

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért jelentett be fellebbezést.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.