Idén végre nagypénteken is berúghatnak az írek

külföld
2018 január 26., 05:34

Teljesülhet az ír vendéglősök és bártulajdonosok, de talán bátran kijelenthetjük, hogy az egész ír nemzet majd egy évszázados álma: a parlamenti pártok megállapodtak a nagypénteki alkoholtilalom eltörléséről. A fura ötlet, hogy Írországban bármilyen formában alkoholtilalmat rendeljenek el, 1922-ben, az ír függetlenség hajnalán született. Az Ír Szabadállam születésekor döntöttek úgy, hogy nagypénteken zárva kell tartaniuk a kocsmáknak, és a boltokban se lehessen alkoholt árulni.

Az ír vendéglősök régóta küzdenek a tilalom feloldásáért, mert amiatt rengeteg bevételtől esnek el a húsvéti hosszú hétvégén.

"A kormány úgy véli, eljött az ideje, hogy ezt a korlátozást eltöröljük. Nagyon más társadalomban élünk most, mint amikor ezt a jogszabályt elfogadták" - érvelt a tilalom eltörlése mellett David Stanton igazságügyi államtitkár. A korlátozást eltörlő jogszabályt, melyet a felsőház egyik független tagja terjesztett a parlament elé, végül szavazás nélkül fogadta el az ír törvényhozás. (Via MTI)


Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.