Jól kicseszett az időjárás a nyírbogátiakkal

időjárás
2018 január 26., 04:54
comments 70
Magyarország hőtérképe 2018. január 26-án, hajnali 6:30-kor.
photo_camera Magyarország hőtérképe 2018. január 26-án, hajnali 6:30-kor. Fotó: OMSZ

Nyírbogátiak, tartsatok ki! Már szerdán is feltűnt az a különös anomália, hogy miközben az ország javában az évszaknak megfelelő, vagy ahhoz képest inkább enyhe idő van, a Nyírség csücskébe beült a hideg. Aznap hajnalban -11 fok volt, és ma is alig van melegebb Nyírbogáton, ahonnan hajnali fél hétkor -7 fokot jelentett a meteorológia.

Az ország a Nyírségen túli vidékein ennél enyhébb az idő, az Alföldön mínusz 1-2 fok, a Dunántúlon plusz 1-2 fok a jellemző, a Dráva mentén pedig kifejezetten enyhe, 6 fok körüli hőmérsékletet mértek - vagyis már napfelkelte előtt 13 foknyi hőmérsékletkülönbség van.

Az ország időjárását egy Északnyugat-Európa felett elhelyezkedő ciklon határozza meg, így napközben javarészt enyhe időre számíthatunk. Délelőtt a Dunántúlon már 5-8 fok is lehet, de az Alföldön és az északi hegyvidékeken még marad a fagyközeli helyzet. Délutánra már ott is 3-5 fokig melegedhet, Zalában viszont akár 12 fok is lehet, ami kimondottan tavaszias.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.