Liberecbe költözik Bejgli, a budapesti hangyászkölyök

Olyan gyorsan felnőnek!

2016 őszén, a Budapesti Állatkertben született hangyászkölyök elhagyja a szülői házat. Bejgli hamarosan egy cseh állatkertbe költözik az európai állatkertek tenyészprogramjának keretében. Az ifjú sörényes hangyász időközben már teljesen átszokott a felnőtteknek való táplálékra, és minden szempontból elérte azt a fejlettséget, hogy megkezdheti a szülőktől független, önálló életét. Bejgli új otthonának kiszemelése az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) sörényes hangyászokkal foglalkozó tenyészprogramja keretében történt, mint ahogy Budapestre is e tenyészprogram nyomán érkeztek Bejgli szülei Németországból, illetve Skóciából. Az ifjú hangyász kiszemelt jövőbeli otthona a csehországi Liberec állatkertje lesz. Ezzel az intézménnyel – melyről tudnivaló, hogy 1919 óta működik, így a legrégebbi állatkert a Cseh Köztársaságban – a budapesti Állatkertnek régi időkre visszavezethető, szoros kapcsolata van, többször érkeztek már állatok onnan ide, és persze innen oda is.

(Budapest Zoo)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.