Liberecbe költözik Bejgli, a budapesti hangyászkölyök

ÁLLAT
2018 január 26., 14:56

Olyan gyorsan felnőnek!

2016 őszén, a Budapesti Állatkertben született hangyászkölyök elhagyja a szülői házat. Bejgli hamarosan egy cseh állatkertbe költözik az európai állatkertek tenyészprogramjának keretében. Az ifjú sörényes hangyász időközben már teljesen átszokott a felnőtteknek való táplálékra, és minden szempontból elérte azt a fejlettséget, hogy megkezdheti a szülőktől független, önálló életét. Bejgli új otthonának kiszemelése az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) sörényes hangyászokkal foglalkozó tenyészprogramja keretében történt, mint ahogy Budapestre is e tenyészprogram nyomán érkeztek Bejgli szülei Németországból, illetve Skóciából. Az ifjú hangyász kiszemelt jövőbeli otthona a csehországi Liberec állatkertje lesz. Ezzel az intézménnyel – melyről tudnivaló, hogy 1919 óta működik, így a legrégebbi állatkert a Cseh Köztársaságban – a budapesti Állatkertnek régi időkre visszavezethető, szoros kapcsolata van, többször érkeztek már állatok onnan ide, és persze innen oda is.

(Budapest Zoo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.