Összeverekedtek az akciós Nutellán a francia vásárlók

külföld
2018 január 26., 05:24
comments 154

Lökdösték, ütötték egymást a vásárlók csütörtökön az Intermarché franciaországi szupermarketjeiben. Az áruházlánc csütörtökön akciósan, 70 százalékos árengedménnyel, a szokásos 4,50 euró helyett 1,40-ért kínálta a Nutella üvegét. Ebből akkora balhé lett a boltokban, hogy volt, ahova rendőrt kellett hívni.

link Forrás

"Ezek állatok! Egy nőnek megrángatták a haját. Egy idős hölgynek dobozzal ütötték a fejét. Egy másiknak vérzett a keze" - mesélte a Rive-de-Gier-i áruház egy elborzadt vevője. "Megpróbáltunk a vevők közé állni, de minket is lökdösni kezdtek" - mesélte a Le Progresnek L'Horme-ban a bolt egyik eladója. Ott egy vevő monoklival távozott.

link Forrás

Rendőrt az észak-franciaországi Ostricourt szupermarketjébe kellett hívni, ahol a vevők ököllel estek egymásnak. Hasonló jelenetekről számoltak be Roubaix-ból, Wingles-ből és Marles-les-Mines-ből is.

link Forrás

Az Intermarché alkalmazottait eléggé felzaklatták a történtek. Egyikük a berezinai csatához, Napoleon oroszországi hadjáratának egyik utolsó, vesztes csatájához hasonlította a jeleneteket. "Más rendszert kell kitalálnunk" - mondta az egyikük. Jean-Marie Daragon, a montbrisoni Intermarché vezetője igyekezett is közbelépni, ő három üvegben korlátozta az egy személy által megvehető Nutella mennyiségét. "Persze oda-vissza jártak" a vevők a pult és a kassza között. Az ő boltjában amúgy néhány élelmes vevő már az akció előtti napon más termékek közé rejtett pár üveg Nutellát, hogy verekedés nélkül is hozzájuthasson a termékhez.

link Forrás

A Nutella sajnálatosnak nevezte a csütörtöki erőszakot, de sietve közölte, hogy az Intermarché egyoldalúan döntött az akcióról. Az Intermarché a jelek szerint inkább sikeresnek tartja. A montbrisoni boltban, ahol csütörtökön 15 perc alatt elfogyott a 700 akciós üveg, pénteken és szombaton is ismételni tervezik az akciót. (Via BBC, Local)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.