Rendőrök foglalták le egy tüntető diák számítógépét

"Ma reggel elvitte 4 rendőr a [számítógépeimet]!! Senki ne álljon velem szóba telefonon és személyes beszélgetésen kívül." - posztolta szerdán Facebook-oldalán a pénteki diáktüntetések egyik résztvevője. A diáktüntető tavaly óta politizál aktívan, több kormányellenes tüntetésen szavalt verseket, és a Városligetben a fák védelmében tartott demonstrációkon is rendszeresen megjelent.

Elmondása alapján a rendőrök szerdán akkor jártak a lakásán, amikor csak édesanyja volt otthon. "Tenni kell az elnyomó rezsim ellen!! Nem fogom hagyni magam!!" - írta.

A 24.hu megkeresésére a rendőrség nem cáfolta a történteket. Mint írták, a vonatkozó jogszabályok alapján a rendőrség a nyomozás alatt nem adhat olyan tájékoztatást, amely alapján a gyanúsított, a sértett, a tanú vagy a büntetőeljárásban részt vevő egyéb személy azonosíthatóvá válik. Amiből azért következik, hogy a diáktüntető ellen valóban büntetőeljárás van folyamatban.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.