Rendőrök foglalták le egy tüntető diák számítógépét

2018 január 26., péntek 5:31
589

"Ma reggel elvitte 4 rendőr a [számítógépeimet]!! Senki ne álljon velem szóba telefonon és személyes beszélgetésen kívül." - posztolta szerdán Facebook-oldalán a pénteki diáktüntetések egyik résztvevője. A diáktüntető tavaly óta politizál aktívan, több kormányellenes tüntetésen szavalt verseket, és a Városligetben a fák védelmében tartott demonstrációkon is rendszeresen megjelent.

Elmondása alapján a rendőrök szerdán akkor jártak a lakásán, amikor csak édesanyja volt otthon. "Tenni kell az elnyomó rezsim ellen!! Nem fogom hagyni magam!!" - írta.

A 24.hu megkeresésére a rendőrség nem cáfolta a történteket. Mint írták, a vonatkozó jogszabályok alapján a rendőrség a nyomozás alatt nem adhat olyan tájékoztatást, amely alapján a gyanúsított, a sértett, a tanú vagy a büntetőeljárásban részt vevő egyéb személy azonosíthatóvá válik. Amiből azért következik, hogy a diáktüntető ellen valóban büntetőeljárás van folyamatban.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt