Rendőrök foglalták le egy tüntető diák számítógépét

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

"Ma reggel elvitte 4 rendőr a [számítógépeimet]!! Senki ne álljon velem szóba telefonon és személyes beszélgetésen kívül." - posztolta szerdán Facebook-oldalán a pénteki diáktüntetések egyik résztvevője. A diáktüntető tavaly óta politizál aktívan, több kormányellenes tüntetésen szavalt verseket, és a Városligetben a fák védelmében tartott demonstrációkon is rendszeresen megjelent.

Elmondása alapján a rendőrök szerdán akkor jártak a lakásán, amikor csak édesanyja volt otthon. "Tenni kell az elnyomó rezsim ellen!! Nem fogom hagyni magam!!" - írta.

A 24.hu megkeresésére a rendőrség nem cáfolta a történteket. Mint írták, a vonatkozó jogszabályok alapján a rendőrség a nyomozás alatt nem adhat olyan tájékoztatást, amely alapján a gyanúsított, a sértett, a tanú vagy a büntetőeljárásban részt vevő egyéb személy azonosíthatóvá válik. Amiből azért következik, hogy a diáktüntető ellen valóban büntetőeljárás van folyamatban.

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 5,7 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.