Tiszta Thaifölddé változott Miskolc, a fesztivál bódéit súrolva megy a villamos

Európában az az egyik idegesítő dolog, hogy mindent túlizgulnak, szétrettegnek és agyonnszabályoznak. De nem Miskolcon, BAZ megye Délkelet-Ázsiájában! Itt ugyanis lényegében a villamossínekre állították most fel a Kocsonya farsangi fesztivál bódéit. De tényleg annyira közel a sínekhez, hogy a villamos egy-két centiméter híján súrolja a kulipintyókat, a házikók előtetői pedig belelógnak a villamos úgynevezett űrszelvényébe, vagyis abba a térbe, ami a jármű biztonságos elhaladásához szükséges.

A VEKE most tett közzé egy videót, amit egy itt elhaladó villamosból készítettek. A felvétel hiába olyan minőségű, mint egy nyolcszor átmásolt VHS-videókazetta 1985-ből, de még így is jól látszik, hogy a miskloci kalandhelyszín simán hozza a világhírű, évente turisták százezrei által látogatott bangkoki Maeklong Train Market színvonalát. 

Oké, kéne még pár csomó élénk színű zöldség az igazi Instagram-kompatibilitáshoz, de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás.

Annak, akinek nincs pénze Thaiföldre repülni, értelmes alternatíva lehet eltömegközlekedni Miskolcra és a thai út költségének húszadából videózni egy jót. Erre még bőven van idő, a VEKE videós Facebook-posztjában ugyanis a következőt írják:

Ugyan a fesztivál nyitva tartása alatt ezen a szakaszon villamospótlás lesz és az érintett sínpárt csak utasok nélkül, üzemi céllal fogják használni, azonban addig még, több mint 1 hét hátra van és mindaddig utasokat szállítva száguldanak el itt a villamosok. (A valóságban a videón látottnál lényegesen gyorsabban.) Ráadásul a házikók a gyalogosok elől is kitakarják a villamost, ezzel fokozott veszélyt teremtve.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.