Tiszta Thaifölddé változott Miskolc, a fesztivál bódéit súrolva megy a villamos

Európában az az egyik idegesítő dolog, hogy mindent túlizgulnak, szétrettegnek és agyonnszabályoznak. De nem Miskolcon, BAZ megye Délkelet-Ázsiájában! Itt ugyanis lényegében a villamossínekre állították most fel a Kocsonya farsangi fesztivál bódéit. De tényleg annyira közel a sínekhez, hogy a villamos egy-két centiméter híján súrolja a kulipintyókat, a házikók előtetői pedig belelógnak a villamos úgynevezett űrszelvényébe, vagyis abba a térbe, ami a jármű biztonságos elhaladásához szükséges.

A VEKE most tett közzé egy videót, amit egy itt elhaladó villamosból készítettek. A felvétel hiába olyan minőségű, mint egy nyolcszor átmásolt VHS-videókazetta 1985-ből, de még így is jól látszik, hogy a miskloci kalandhelyszín simán hozza a világhírű, évente turisták százezrei által látogatott bangkoki Maeklong Train Market színvonalát. 

Oké, kéne még pár csomó élénk színű zöldség az igazi Instagram-kompatibilitáshoz, de ez már tényleg csak szőrszálhasogatás.

Annak, akinek nincs pénze Thaiföldre repülni, értelmes alternatíva lehet eltömegközlekedni Miskolcra és a thai út költségének húszadából videózni egy jót. Erre még bőven van idő, a VEKE videós Facebook-posztjában ugyanis a következőt írják:

Ugyan a fesztivál nyitva tartása alatt ezen a szakaszon villamospótlás lesz és az érintett sínpárt csak utasok nélkül, üzemi céllal fogják használni, azonban addig még, több mint 1 hét hátra van és mindaddig utasokat szállítva száguldanak el itt a villamosok. (A valóságban a videón látottnál lényegesen gyorsabban.) Ráadásul a házikók a gyalogosok elől is kitakarják a villamost, ezzel fokozott veszélyt teremtve.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.