Több ezer bűnöző honosításával vádolja a kormányt az MSZP és az LMP

2018 január 27., szombat 20:06
130

Több ezer bűnöző honosításával vádolja a kormányt az MSZP és az LMP, a vádakra egyelőre a Belügyminisztérium reagált az MTI-ben, igen röviden:

„Az MSZP Országos Központjának 2018. január 27-én 15 órakor az MTI OS-ben megjelent közleményéből egy szó sem igaz, hazugság.
Kiadó: Belügyminisztérium”

Azt még korábban az Index derítette fel, hogy a határ mentén az egyszerűsített honosítással nagyon sokan visszaéltek, és több ezer, magyarságát hamis papírokkal igazoló külföldi állampolgár szerzett magyar állampolgárságot.

Hiába estek át a magyar szervek részéről átvilágításon, a magyar közigazgatásnak sem lehetősége, sem ideje nem volt arra, hogy pl. az ukrajnai hatóságokkal is egyeztessék a honosodni szándékozó külföldiek állításait.

A bűnözők Ukrajnában 15 ezer euróért tudtak születési anyakönyvi kivonatokat vásárolni, majd ezek alapján valamilyen magyar felmenőre utaló névvel új papírokat kértek az ukrán hatóságoktól, hogy aztán magyar állampolgárságért folyamodjanak, állította a Célpont még tavaly decemberi műsorában.

2011 és 2014 között több mint 623 ezer kérelmező kért egyszerűsített honosítást, Semjén Zsolt szerint viszont „elenyésző” a visszaélések szerint.

Az MSZP kezdte mai közleményével: 

„Ha a menekültek befogadását veszélyesnek tartják, akkor csak az a kérdésünk, hogy minek tartják azt a több ezer ukrán és orosz bűnözőt, akiket a magyarokra és Európára szabadítottak? A Fidesz a magyarok biztonságával nem törődve osztogatja az állampolgárságot magyar gyökerekkel nem rendelkező ukránoknak és oroszoknak.”

Az LMP nem sokkal később kiadta hasonló tartalmú publikációját:

„Mára kijelenthető, hogy az egyszerűsített honosítás során ellenőrzés nélkül lettek magyar állampolgárok terroristák, kábítószer-kereskedők, pénzbehajtók vagy éppen lányfuttatók is.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt