Zeman vezet a cseh elnökválasztás második fordulójában

A részeredmények alapján Milos Zeman áll nyerésre a cseh elnökválasztás második fordulójában, közölte szombaton délután, több mint fél órával az urnazárás után a cseh statisztikai hivatal.

Eszerint a jelenlegi államfőre 56 százaléknyi szavazat jut, míg ellenfele, Jirí Drahos 44 százalékon áll a szavazókörzetek 30 százalékában leadott voksok összeszámlálása alapján. A részeredmény nagyon szoros végeredményt jelez. 

Hátravan még azonban a népes választói tömegekkel rendelkező nagyvárosi körzetek voksainak összeszámlálása. Prágában és a nagyvárosokban Drahos támogatottsága nagyobb volt, mint Zemané.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.