Zeman vezet a cseh elnökválasztás második fordulójában

A részeredmények alapján Milos Zeman áll nyerésre a cseh elnökválasztás második fordulójában, közölte szombaton délután, több mint fél órával az urnazárás után a cseh statisztikai hivatal.

Eszerint a jelenlegi államfőre 56 százaléknyi szavazat jut, míg ellenfele, Jirí Drahos 44 százalékon áll a szavazókörzetek 30 százalékában leadott voksok összeszámlálása alapján. A részeredmény nagyon szoros végeredményt jelez. 

Hátravan még azonban a népes választói tömegekkel rendelkező nagyvárosi körzetek voksainak összeszámlálása. Prágában és a nagyvárosokban Drahos támogatottsága nagyobb volt, mint Zemané.

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.