1000 ember tüntetett szabadabb oktatásért a Kossuth téren

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az Országház előtt demonstrált a Tanítanék Mozgalom a korszerűtlen oktatási rendszer, az iskolák militarizálása, a diákok megfélemlítése illetve a kormányzati propaganda ellen és a pedagógusok megbecsüléséért. Szűk ezer, inkább a szülők generációjához tartozó tüntető verődött össze a téren. 

A demonstrációhoz csatlakozott többek közt a Diákszolidaritás Akció, a Független Diákparlament, az Oktatói Hálózat, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Szülői Hang is. 

A rendezvény nagyjából másfél óráig tartott, beszédet mondott többek között Mendrey László, a PDSZ elnöke és Galló Istvánné, a PSZ elnöke is, de felszólaltak a diákok és a szülők képviseletében is.  

Fotó: Botos Tamás / 444
Fotó: Botos Tamás / 444
Fotó: Botos Tamás / 444
Fotó: Botos Tamás / 444
Fotó: Botos Tamás / 444
Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 3,8 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.