1000 ember tüntetett szabadabb oktatásért a Kossuth téren

oktatás
2018 január 28., 14:36
comments 202

Az Országház előtt demonstrált a Tanítanék Mozgalom a korszerűtlen oktatási rendszer, az iskolák militarizálása, a diákok megfélemlítése illetve a kormányzati propaganda ellen és a pedagógusok megbecsüléséért. Szűk ezer, inkább a szülők generációjához tartozó tüntető verődött össze a téren. 

A demonstrációhoz csatlakozott többek közt a Diákszolidaritás Akció, a Független Diákparlament, az Oktatói Hálózat, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a Szülői Hang is. 

A rendezvény nagyjából másfél óráig tartott, beszédet mondott többek között Mendrey László, a PDSZ elnöke és Galló Istvánné, a PSZ elnöke is, de felszólaltak a diákok és a szülők képviseletében is.  

photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444
photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444
photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444
photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444
photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.