Orbán Viktor a példaképe az olasz szélsőjobboldal vezéralakjának

Fotó: MIGUEL MEDINA/AFP

"Ha egy jól kormányzott országot kell választanom, akkor az Orbán Viktor vezette Magyarországot választom" 

- nyilatkozta Matteo Salvini, az olasz Északi Liga főtitkára egy televíziós interjúban vasárnap az MTI tudósítása szerint. 

Salvini arról beszélt a La7 olasz kereskedelmi televízió-csatorna egyik politikai műsorában, hogy az Európai Néppárton belül is a magyar illetve az osztrák irányt tartja követendőnek a fősodorral szemben, mert ezek az országok védik állampolgáraikat és azok munkahelyeit a külső veszélyforrásokkal (bevándorlókkal) szemben.  

Az Északi Liga vezetője szerint Orbán védi a határokat, a bankjait, a valutáját, senki nem kormányoz ma úgy Európában, mint ő. 

Olaszországban márciusban lesznek választások. Erre vonatkozóan Salvini arról beszélt a műsorban, hogy Donald Trump protekcionistareceptjét követi majd megválasztása esetén és vámot vezetne be az olasz nemzeti termékek védelmében. 

Az Északi Liga Berlusconi jobboldali konglomerátuma részeként indul a választáson. Legutóbb alig 4 százalékon végeztek 2013-ban, de most már 14 százalékon mérik őket. 

A bevándorlás- és unióellenes Salvini egyébként nem azt a régivágású populista vonalat képviseli, amit a magyar miniszterelnök, hanem már ő is inkább a Milo- vagy Thierry Baudet-féle újgeneráció tagja, lásd három évvel ezelőtti fotózása az Oggi magazinban. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.