Oroszlán Szonját elgázolta az influenszervonat

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

A Valami Amerika 3 is felpattant az influenszervonatra – ezzel a tökéletes címmel tudósított a Kreatív arról, hogy Timi világa néven ál-vlogot indított a készülő Herendi-film, beharangozandó saját magát. Timit, ezt a Szeszélyes Évszakok-kompatibilis szőkenőkaraktert Nyertes Zsuzsa helyett Oroszlán Szonja játssza, ő szerencsétlenkedik egy álwebkamera előtt, és próbál olyan manírokat előadni, mint amiket vlogoló tinilányok szoktak, illetve olyanokat, amilyeneket magyar játékfilmeseket írni tudnak néhány Youtube-csatorna átfutása után. Ha már ennyire menő-fiatalosak és onlinekultúrásak vagyunk, akkor hadd mondjam úgy, hogy az influenszerek is értsék: EPIC FAIL.

Az első háromperces klip olyan mérhetetlenül kínos, hogy ilyen kellemetlen, bőrirritációt okozó szégyenérzet csak Erdélyi Mónika full retard Youtube-retteneteinek nézegetése közben fogja el a gyanútlan megtekintőt.

Ennél sokkal viccesebb és színvonalas próbálkozás lett volna, hogyha Forgács Gáborra és Gálvölgyi Jánosra húznak egy-egy svejci sapkát, aztán dülöngéljenek három percig. Vagy öltöztessék cigánynak az egész Irigy Hónaljmirigyt. Rigyet.

A közéletileg és filmművészetileg tájékozottabb polgárnak meg még az a remek érzése is meglehet mindehhez, hogy szegény hülye Timi az ő pénzéből bohóckodik: az Andy Vajna-féle állami Filmalap 480 millió forintot adott erre a minden gesztusában magas művészi értékűnek ígérkező alkotásra. Mármint a Valami Amerika 3-ra. Az eddig megjelent trailerek (és a korábbi két, nagyon magas színvonalú rész) alapján minden fillér támogatást megért ez az egész estésre nyújtott Gálvölgyi Show-szkeccs.