Rekord: 25 millió eurót fizet a Monaco a 16 éves olasz csodacsatárért

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A kép jobboldalán látható Pietro Pellegri az interes Miranda ellen küzd a milánói San Siro gyepén 2017 szeptember 24-énFotó: MARCO BERTORELLO/AFP

A francia bajnokcsapat vasárnap jelentette be, hogy szerződtették a 16 éves Pietro Pellegrit az olasz élvonalbeli Genoa csapatától. A Monaco bónuszokkal együtt összesen 25 millió eurót, azaz közel 8 milliárd forintot fizet a játékos játékjogaiért. Soha ennyi pénzt ilyen fiatal játékosért még nem fizettek ki. Legutóbb a brazil Alexandre Patoért perkált le 22 millió eurót az AC Milan több mint tíz évvel ezelőtt, 2007-ben.

A Transfermarkt alapján erősen túlárazott az üzlet: a zsinórmértékként hivatkozott német portál szerint Pellegrini piaci értéke 8 millió euró, de egy ilyen fiatal játékosnál valójában még megjósolhatatlan, hogy milyen karriert tud majd befutni.

2016 decemberében Pellegri 15 évesen mutatkozott be a Genoa csapatában: azóta kilenc élvonalbeli meccsen játszott idáig Olaszországban, ezeken a meccseken három gólt lőtt. Az olasz U17-es válogatottban 13-szor, az U16-ban 11-szer lépett pályára, 1-1 gólt szerzett a két korosztályos csapatban. (Skysports)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.