Rekord: 25 millió eurót fizet a Monaco a 16 éves olasz csodacsatárért

2018 január 28., vasárnap 15:55
40
A kép jobboldalán látható Pietro Pellegri az interes Miranda ellen küzd a milánói San Siro gyepén 2017 szeptember 24-én Fotó: MARCO BERTORELLO/AFP

A francia bajnokcsapat vasárnap jelentette be, hogy szerződtették a 16 éves Pietro Pellegrit az olasz élvonalbeli Genoa csapatától. A Monaco bónuszokkal együtt összesen 25 millió eurót, azaz közel 8 milliárd forintot fizet a játékos játékjogaiért. Soha ennyi pénzt ilyen fiatal játékosért még nem fizettek ki. Legutóbb a brazil Alexandre Patoért perkált le 22 millió eurót az AC Milan több mint tíz évvel ezelőtt, 2007-ben.

A Transfermarkt alapján erősen túlárazott az üzlet: a zsinórmértékként hivatkozott német portál szerint Pellegrini piaci értéke 8 millió euró, de egy ilyen fiatal játékosnál valójában még megjósolhatatlan, hogy milyen karriert tud majd befutni.

2016 decemberében Pellegri 15 évesen mutatkozott be a Genoa csapatában: azóta kilenc élvonalbeli meccsen játszott idáig Olaszországban, ezeken a meccseken három gólt lőtt. Az olasz U17-es válogatottban 13-szor, az U16-ban 11-szer lépett pályára, 1-1 gólt szerzett a két korosztályos csapatban. (Skysports)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt