Több napja hánykolódtak a Csendes-óceán közepén egy mentőcsónakban, mire megtalálták őket

Fotó: HANDOUT/AFP

Egy hete tűnt el az  MV Butiraoi nevű hajó a Kiribati-szigetcsoport közelében, 50 utassal a fedélzetén. Azóta nagy erőkkel keresik őket, és az új-zélandi hadsereg végül megtalált közülük hét túlélőt egy ötméteres csónakban.

Először alapvető élelmiszereket és rádióberendezést dobtak le nekik, illetve leadták a jelzést egy 92 kilométerre lévő halászhajónak.

Nem sokkal később a halászok felvették a hét hajótöröttet.

Az új-zélandi mentőszolgálat szóvivője szerint az MV Butiraoi fedélzetén két mentőcsónak volt. A keresést folytatják, mert 43 utasról továbbra sincs semmi hír. 

A hajó január 18-án hagyta el Nanouti szigetét, és a tervek szerint két nap alatt tette volna meg a 250 kilométeres utat Betio szigetéig. Egyelőre nem tudni, mi történt vele, de azt igen, hogy közvetlenül indulás előtt szerelték a kardántengelyét. (via BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.