Bulgáriában mindenkit ellenőriznek, aki az elmúlt években drága ingatlant vagy autót vett

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Vizsgálat indul annak kiderítésére Bulgáriában, hogy a luxusautók és fényűző ingatlanok tulajdonosai milyen pénzből vásárolták ezeket a vagyontárgyakat - jelentette be a szófiai ügyészség hétfőn.

A lépés azon intézkedések sorába illeszkedik, amelyekkel Bulgária bizonyítani akarja az Európai Uniónak, hogy komolyan veszi a korrupcióellenes intézkedéseket - jegyezte meg a Reuters brit hírügynökség.

Szotir Cacarov főügyész országos vizsgálatot rendelt el, tisztázandó azon bolgárok vagyonának eredetét, akik 2015-ben és 2016-ban félmillió leva (több mint 79 millió forint) értéken felül jutottak ingatlanhoz. 

A luxusautók tulajdonosai ellen szintén vizsgálat indul - áll a főügyészség közleményében -, miután a rendőrség és az adóhivatal figyelmeztetett, hogy többen közülük adócsalásban, csalásban illetve pénzmosásban érintettek.
2015-ben és 2016-ban 350-nél több bolgár vett 500 ezer levánál drágább ingatlant - közölte a főügyészség, miközben a havi átlagkereset mintegy 1000 leva (158 ezer forint).

A főügyészség adatai szerint mintegy 450 embernek van Bulgáriában luxusautója, közöttük Maybach, Bentley, Ferrari, Rolls Royce és Lamborghini márkájúak.
Bulgáriára, amely 2007-ben lett uniós tagállam és az idei év első félévében az EU soros elnöke, nyomás nehezedik Brüsszelből, hogy adja tanújelét: véget vet a szervezett bűnözés büntetlenségének, és biztosítja a jog uralmát.

A korrupció elleni harc kézzelfogható eredményeinek hiánya elbátortalanítja a külföldi befektetéseket, és fő akadálya Bulgária schengeni csatlakozásának. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.