Egy fideszes képviselő úgy számol, hogy minden sportra költött forint kétszer annyi megtakarítást eredményez az egészségügyben

Nyitrai Zsolt, Eger fideszes országgyűlési képviselője a Hajrá, magyarok! című kiadvány bemutatóján beszélt az elmúlt nyolc évben elért eredményeket a sport és a sportpolitika eredményekről. 

Nyitrai megállapította, hogy minden sportra költött egy forint két forint megtakarítást eredményez az egészségügyben.

Nyitrai ZsoltFotó: Nyitrai Zsolt/Facebook

A sajtótájékoztatón Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a kormány felismerte, hogy a sport az élet minden szegmensére kihat, ezért nemzetstratégiai ágazatként kezeli ezt a területet.  Szerinte a Hajrá, magyarok! című kiadvány bemutatja a 2010 óta elért eredményeket. Példaként említette a versenyengedéllyel rendelkezők számának ugrásszerű növekedését (2010: 242 ezer, 2017: több mint 500 ezer), a támogatott sportesemények számát (2010: 35, 2017: 113) és az infrastruktúra fejlődését.

Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a miniszterelnöki kabinetiroda szakértője bejelentette: februárban és márciusban országjárásra indulnak Szabó Tündével és Sárfalvi Péter helyettes államtitkárral, hogy a lehető legtöbb helyre eljusson a Hajrá, magyarok!. (MTI)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.