Egy fideszes képviselő úgy számol, hogy minden sportra költött forint kétszer annyi megtakarítást eredményez az egészségügyben

POLITIKA
2018 január 29., 12:41
comments 291

Nyitrai Zsolt, Eger fideszes országgyűlési képviselője a Hajrá, magyarok! című kiadvány bemutatóján beszélt az elmúlt nyolc évben elért eredményeket a sport és a sportpolitika eredményekről. 

Nyitrai megállapította, hogy minden sportra költött egy forint két forint megtakarítást eredményez az egészségügyben.

Nyitrai Zsolt
photo_camera Nyitrai Zsolt Fotó: Nyitrai Zsolt/Facebook

A sajtótájékoztatón Szabó Tünde sportért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a kormány felismerte, hogy a sport az élet minden szegmensére kihat, ezért nemzetstratégiai ágazatként kezeli ezt a területet.  Szerinte a Hajrá, magyarok! című kiadvány bemutatja a 2010 óta elért eredményeket. Példaként említette a versenyengedéllyel rendelkezők számának ugrásszerű növekedését (2010: 242 ezer, 2017: több mint 500 ezer), a támogatott sportesemények számát (2010: 35, 2017: 113) és az infrastruktúra fejlődését.

Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a miniszterelnöki kabinetiroda szakértője bejelentette: februárban és márciusban országjárásra indulnak Szabó Tündével és Sárfalvi Péter helyettes államtitkárral, hogy a lehető legtöbb helyre eljusson a Hajrá, magyarok!. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.